Filety z makrely s mandlovou krustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 600 g Makrela - filety
  • 30 g Petržel - nať
  • 30 g Kerblík
  • 30 g Estragon
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 8 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 674 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 227.7 mg
  • Draslík 1345.1 mg
  • Vláknina 10197.5 mg
  • Vitamín A 10197.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 9.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené bylinky nasekáme nadrobno a v misce smícháme s mletými mandlemi. V druhé misce rozšleháme vejce. Čisté a suché filety protáhneme vejci a obalíme v suché směsi, osolíme, opepříme a na 30 minut vložíme do chladničky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a filety opečeme přibližné 5-6 minut z každé strany.

Komentáře k receptu