Ryba májová marinovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr krupice
  • 3 g Rozmarýn sušený
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.4 dl Olej rostlinný
  • 1 dl Ocet vinný
  • 1 kg Filé z aljašské tresky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 66.7 mg
  • Draslík 63.5 mg
  • Vláknina 4625.9 mg
  • Vitamín A 4625.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé z tresky osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, osmažíme do růžova na rozpáleném oleji a odložíme na talíř.

  • 2

    Na zbylém oleji osmažíme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme ocet, cukr a rozmarýn, asi 5 minut povaříme. Do omáčky vložíme zpátky rybu a před podáváním necháme odležet nejlepe 4-5 hodin.

Komentáře k receptu