Těstoviny po námořnicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mrkev kořen
  • 120 g Těstoviny Fusilli
  • 150 g Fazole červené
  • 300 g Sépie
  • 300 g Chobotnice
  • 120 g Cibule
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 60 g Rajčata
  • 50 g Anglická slanina
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Mušle slávky
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1279 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 149.5 mg
  • Draslík 1530.9 mg
  • Vláknina 17595 mg
  • Vitamín A 17595 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse s patřičným množstvím studené vody necháme 12 hodin bobtnat fazole. Oloupeme cibule, odkrojíme spodek mrkve, oškrábeme ji, očistíme celer, oloupeme stroužky česneku. Takto připravenou zeleninu omyjeme, cibuli nasekáme společně s celerem a mrkví.

  • 2

    Scedíme fazole, nasypeme je do hrnce, zalijeme patřičným množstvím studené vody, přidáme jeden stroužek česneku, nasekanou cibuli, nasekanou mrkev a nasekaný celer, trochu omyté petrželky, na mírném plameni vše 1 hodinu vaříme. Teprve ke konci vaření fazole osolíme. V polovině vaření scedíme polovinu fazolí, protlačíme je sítem a vrátíme do hrnce.

  • 3

    Mezitím spaříme ve vařící vodě rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme do cedníku okapat a pokrájíme. Omyjeme zbylou petrželku, nasekáme ji, hrubě nasekáme slaninu a dáme ji stranou. Vykucháme sépie a chobotničku, stáhneme z nich vnější blánu, promyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky. Odrhneme slávky a omyjeme je.

  • 4

    Vhodíme slávky do pánve, nalijeme na ně lžíci oleje, přidáme trochu nasekané petrželky a na středním plameni je pod pokličkou za občasného zatřesení pánví necháme otevřít. Vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme je stranou. Skořápky a neotevřené slávky vyhodíme.

  • 5

    V pánvi osmažíme na 2 lžících oleje nasekanou cibuli a nasekaný česnek společně s papričkou a nasekanou slaninou, aniž bychom je nechali zbarvit. Přidáme pokrájená rajčata a pokrájené měkkýše, trochu osolíme a podusíme asi 5 minut za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou.

  • 6

    V patřičném množství osolené vody uvaříme těstoviny, přidáme je do fazolové minestry, přidáme slávky a směs s měkkýši, vše ještě

  • 7

    2 minuty povaříme. Zalijeme minestru zbývajícím olejem, posypeme zbývající petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu