Mořský jazyk na grilu s tatarskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 900 g Mořský jazyk
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 10 ml Olej olivový
  • 300 ml Omáčka tatarská
  • 50 ml Omáčka rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1577 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 107 mg
  • Draslík 704.8 mg
  • Vláknina 6584.7 mg
  • Vitamín A 6584.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu očistíme, odřízneme černou kůži, bílou oškrábeme. Podél páteře rybu nařízneme od hlavy až k ocasu. Osolíme a opepříme i zevnitř, potřeme olivovým olejem a položíme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran a přitom rybu potíráme olejem. Kousky bílého chleba opečeme na grilu společně s rybou.

  • 2

    Rybu dáme na oválný talíř, posypeme posekanou petrželkou, ozdobíme plátky citronu a podáváme s tatarskou omáčkou, do které můžeme přimíchat trochu rybí pikantní omáčky. Omáčku nalijeme do omáčníku. Opečený chléb servírujeme v košíku na pečivo.

Komentáře k receptu