Polévka hrachová

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrách loupaný
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Slanina vepřová
  • 10 g Petržel - nať
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 1062 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 428.7 mg
  • Vláknina 8582.4 mg
  • Vitamín A 8582.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách přes noc namočíme do 1 1/2l vody. Druhý den přidáme zeleninu, bobkový list a tymián a vaříme doměkka.

  • 2

    Na tuku osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a vše osmažíme. Zalijeme polévkou, promícháme a ještě 12-15 minut necháme povařit.

  • 3

    Polévku prolisujeme přes síto, osolíme, okořeníme a přidáme čerstvé máslo.

  • 4

    Nakonec polévku posypeme sekanou petrželovou natí a navrch dáme opečenou a na kostičky nakrájenou slaninu.

Komentáře k receptu