Artyčoky v sherry marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 balení Artyčoky sterilované
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 100.4 mg
  • Vláknina 1510.3 mg
  • Vitamín A 1510.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky vyjmeme ze sklenice a dáme okapat.

  • 2

    Papriku nakrájenou na menší kostky a cibuli nasekanou nadrobno osmahneme na rozehřátém oleji. Přimícháme artyčoky a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a zalijeme sherry octem a sherry.

  • 3

    Na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu