Polévka houbová

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Houby čerstvé
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.0625 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1.25 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 894 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 509.8 mg
  • Vláknina 6654.8 mg
  • Vitamín A 6654.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 20g másla osmahneme jemně nakrájenou cibuli a petrželovou nať.

  • 2

    Přidáme na plátky nakrájené hříbky, lišky nebo žampiony a necháme je podusit.

  • 3

    Ze zbylého másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji polévkou, opepříme a provaříme. Potom do polévky přidáme houby a ještě 10 minut ji vaříme.

  • 4

    Nakonec do polévky vmícháme smetanu a citronovou šťávu.

  • 5

    Hotovou polévku posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu