Pečená treska s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Strouhanka
  • 800 g Treska aljašská
  • 20 g Oregano čerstvé
  • 90 ml Olej olivový
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Česnek
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 789 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 1908.6 mg
  • Vláknina 14277.5 mg
  • Vitamín A 14277.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dáme odděleně vařit rybu a brambory ve slupce. Rybu vaříme asi 10 minut, brambory 40 minut.

  • 2

    Uvařenou rybu vyjmeme, vykostíme a rozebereme vidličkou na kousky. Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka.

  • 3

    Dno pekáče vytřeme olejem, posypeme strouhankou a rozložíme ve vrstvách osolené kusy brambor a tresčí maso.

  • 4

    Každou vrstvu posypeme oreganem a na kousíčky pokrájeným česnekem. Zastříkneme trochou oleje. Poslední vrstvu posypeme strouhankou a polijeme zbylým olejem.

  • 5

    Pekáč dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 220°C a před podáváním na stůl polijeme hotový pokrm citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu