Zapečená treska s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Strouhanka
  • 50 g Sýr Gruyére
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Koření na ryby
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Brambory
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 109.8 mg
  • Draslík 563.8 mg
  • Vláknina 8046.3 mg
  • Vitamín A 8046.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a vsypeme brambory, které jsme nakrájeli na plátky. Osmažíme po obou stranách přibližně 10 minut. Polovinu brambor naskládáme do pekáčku na dno, na brambory položíme filety z tresky a zakryjeme druhou polovinou brambor.

  • 2

    Do tuku od brambor na pánev přisypeme pokrájenou cibuli, hořčici a koření na ryby. Krátce orestujeme, smícháme se strouhankou, nasypeme na horní vrstvu brambor v pekáčku a posypeme strouhaným sýrem.

  • 3

    Pečeme v troubě při vyšší teplotě 25 minut.

  • 4

    Podáváme zdobené čerstvou zeleninou jako hlavní chod.

Komentáře k receptu