Treska zapečená s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 400 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 800 g Treska aljašská
  • 2 ks Cuketa
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 1385.6 mg
  • Vláknina 7044.3 mg
  • Vitamín A 7044.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku omyjeme, osušíme, naporcujeme, pokapeme citronovu šťávou, opepříme a osolíme. Sýr v misce smícháme se smetanou a jemně nasekanou petrželkou a pažitkou.

  • 2

    Brambory oškrábeme a omyjeme, cuketu oloupeme, obě tyto suroviny nastrouháme na jemné plátky a necháme krátce povařit ve vařící osolené vodě.

  • 3

    Zapékací žáruvzdornou formu vytřeme máslem, rozložíme do ní směs brambor a cukety a pečeme 10 minut v troubě, předehřáté na 200°C. Potom formu vyndáme z trouby, na brambory s cuketou rozložíme porce ryby, zalijeme smetanou se sýrem a pečeme dalších 15 minut.

Komentáře k receptu