Dušená perlička na ananasu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Základní hnědá omáčka
  • 300 ml Džus ananasový
  • 100 ml Rum
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 ml Tabasco
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Perlička
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Ananas
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 716 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 1508.3 mg
  • Vláknina 3203 mg
  • Vitamín A 3203 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.1 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasolenou a opepřenou perličku opečeme ze všech stran na 2 lžících oleje. Poté zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme 30 - 40 minut.

  • 2

    Na zbylém oleji orestujeme jarní cibulku, chilli papričku a nakrájený ananas. Poté zalijeme ananasovou šťávou a rumem. Celou směs přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Dle chuti přidáme cukr, sůl a pepř. Dochutíme tabascem. Vše zahustíme základní hnědou omáčkou.

  • 3

    Perličku podáváme s ananasovou omáčkou.

Komentáře k receptu