Dušená perlička s houbovou oblohou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Lišky čerstvé
  • 200 ml Víno červené
  • 5 ml Šalvěj sušená
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 1 ks Perlička
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 593 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 292.5 mg
  • Draslík 1265.3 mg
  • Vláknina 780.8 mg
  • Vitamín A 780.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Perličku důkladně omyjeme, necháme oschnout a rozdělíme na 4 porce. Houby očistíme, nakrájíme na kostičky, šalotku a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Na pekáči rozpustíme zhruba 50g másla a jednotlivé porce perličky důkladně osmahneme z obou stran. Posypeme nasekanou šalotkou, česnekem, přikryjeme poklicí a vše necháme řádně podusit. Zalijeme červeným vínem a asi 5 minut povaříme.

  • 3

    Omáčku ochutíme bobkovým listem, šalvějí, solí a pepřem. Pekáč zakryjeme pokličkou, necháme 30 minut podusit.

  • 4

    Zatímco se nám omáčka dusí, v pánvi rozpustíme zbytek másla a houby za stálého míchání necháme 10 minut dusit, dokud houby nepustí veškerou vodu.

  • 5

    Houbami zasypeme perličku a vše ještě podusíme. Omáčku ještě podle chuti osolíme a opepříme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu