Řezy z mořského jazyka se žampiony a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Mořský jazyk
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Rajčata
  • 600 g Brambory pečené
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1519.8 mg
  • Vláknina 25631.2 mg
  • Vitamín A 25631.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety nakrájíme na menší plátky, posypeme solí a pepřem. Obalíme v mouce a usmažíme z obou stran na pánvi s rozehřátým máslem. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

  • 2

    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Nakrájíme je také na plátky. Na stejné pánvi, kde jsme smažili rybu, orestujeme nakrájené žampiony a rajčata.

  • 3

    Na talíře upravíme ryby, obložíme plátky žampionů a rajčat, zakapeme citronovou šťávou a pokapeme trochou másla z pánve.

  • 4

    Jako přílohu použijeme pečené brambory.

Komentáře k receptu