Řezy z mořského jazyka se sardelovou pastou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory pečené
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 12 g Sardelová pasta
  • 80 g Strouhanka
  • 600 g Mořský jazyk
  • 200 ml Vývar rybí
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 199.2 mg
  • Draslík 1506 mg
  • Vláknina 25625 mg
  • Vitamín A 25625 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety rozkrojíme na 4 plátky, vaříme v rybím vývaru s 1 lžící másla a 1 lžičkou citronové šťávy 12 minut.

  • 2

    Uvařené plátky potřeme slabou vrstvou sardelové pasty, zavineme do závitků, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance.

  • 3

    Usmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátými 2 lžícemi másla.

  • 4

    Podáváme s pečeným bramborem.

Komentáře k receptu