Smažené ančovičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 600 g Ančovička - filety
  • 250 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 574.6 mg
  • Vláknina 630 mg
  • Vitamín A 630 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybičky důkladně omyjeme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme větší množství oleje na smažení.

  • 2

    Po várkách smažíme rybičky několik minut v horkém oleji, dokud nejsou po obou stranách lehce do zlatova.

  • 3

    Děrovanou lžící je vybíráme a klademe na savý kuchyňský papír. Osolíme a opepříme, dáme na servírovací mísu a podáváme na stůl.

Komentáře k receptu