Rýžový věnec se sépiemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1511 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 1005.5 mg
- Vláknina 6287.5 mg
- Vitamín A 6287.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve vařící vodě spařme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a pokrájíme na kolečka, vhodíme je do kulaté zapékací nádoby a osmažíme je na 20 g másla. Přidáme rýži a smažíme ji za častého míchání 1-2 minuty. Přilijeme rybí vývar, který jste v jiném hrnci uvedli do varu, vše promícháme a dáme zapékací nádobu s pokličkou na 20 minut do trouby předehřáté na 190 °C. Během této doby rýži nemícháme. 
- 
                                2Mezitím vykucháme sépie, sloupneme z nich kůži a pokrájíme je na kroužky. Oloupeme šalotku a omyjeme ji. Omyjeme rovněž bazalku a petrželku odděleně nasekáme. 
- 
                                3V jiné pánvi osmažíme na oleji šalotku, přidáme papričku, kroužky sépií s smažíme vše 2-3 další minuty, přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit, přidáme pokrájená rajčata, trochu soli a trochu čerstvě mletého pepře a necháme vše za občasného zamíchání dusit na mírném plameni. Nakonec přidáme bazalku a petrželku. 
- 
                                4Jakmile je rýže hotová, vytáhneme ji z trouby, vmícháme do ní na kousky pokrájené máslo, dvěma vidličkami vše promícháme, aby se zrnka nelepila k sobě, a vyklopíme rýži na nahřátou servírovací mísu. Ve středu utvoříme důlek, vyklopíme do něho sépie a hotový pokrm podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        