Rajčatovo-vinná salsa s mandlemi
Suroviny
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 160 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Chilli paprička sušená
 - 1 ks Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 plátek Chléb toastový
 - 0.5 šálek Mandle
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 314 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 425.1 mg
 - Vláknina 8377.8 mg
 - Vitamín A 8377.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky toastového chleba opečeme na pánvi na dvou lžících rozehřátého oleje dozlatova z obou stran. Čerstvou bazalku najemno nasekáme a rozmixujeme s opečeným chlebem a zbylým olivovým olejem.
 - 
                                2
Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo, chilli papričku nakrájíme na kostičky. Obojí přimícháme do konzervovaných rajčat a takto ochucená rajčata přidáme do mixéru. Zatím znovu nemixujeme.
 - 
                                3
Mandle krátce nasucho opražíme na pánvi. V misce dobře promícháme červené víno a vinný ocet. Přisypeme mandle, nalijeme do mixéru a jeho obsah rozmixujeme na hmotu jemné konzistence. Dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.