Tapenada z rajčat a oliv
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 516 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 798.5 mg
 - Vláknina 7909.7 mg
 - Vitamín A 7909.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušená rajčata nahrubo nasekáme, olivy vypeckujeme, nakrájíme na větší kousky a s rajčaty vložíme do mixéru. Přidáme prolisovaný česnek, špetku cayenského pepře, sůl a olivový olej. Rozmixujeme na jemnou pastu.
 - 
                                2
Pomazánku podáváme ozdobenou lístky čerstvé bazalky.