Galantina s kuřecím masem a cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 230 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 100 g Cuketa
  • 500 g Vývar drůbeží
  • 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Tymián sušený
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Vepřová kůže
  • 1.5 kg Kuře
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1415 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 1706 mg
  • Bílkoviny 96 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 387.3 mg
  • Draslík 1339.7 mg
  • Vláknina 4873.8 mg
  • Vitamín A 4873.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře zbavíme kůže tak, aby zůstala v celku. Kůži osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem poklademe na ni (z vnitřní strany) plátky slaniny a opatrně odložíme stranou. Pak kuře vykostíme, čisté maso pokrájíme na malé kousky a odložíme do mísy s předem pomletým vepřovým masem. Malou cuketu oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme ji na malé kostky.

  • 2

    K masu přidáme sůl, pepř, česnek, cuketu, vše dobře promícháme a rozložíme ho na ochucenou stáhnutou kůži. Pevně ji zavineme do rolády a masový váleček převážeme nití. Pekáč vyložíme čistou vepřovou kůží, na něj položíme masovou roládu, přidáme svazek zelených bylinek s řapíkatým celerem a zalijeme drůbežím vývarem. Pekáč zakryjeme a maso vaříme při mírné teplotě přibližně 3 hodiny.

  • 3

    Uvařenou roládu necháme ve vývaru vychladnout, pak ji vyjmeme, dáme na mísu odkapat a zatížíme závažím. Zakryjeme a dáme na 2 dny zatížené maso do lednice.

  • 4

    Po dvou dnech z galantiny sejmeme závaží, odstraníme niť a nakrájíme porce.

Komentáře k receptu