Galantina z většího kuřete II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Játra telecí
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 1500 g Kuře
  • 200 g Vepřový jazyk uzený
  • 300 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Lanýž
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.1 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1269 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 1306 mg
  • Bílkoviny 111 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 646 mg
  • Draslík 1325.5 mg
  • Vláknina 370.1 mg
  • Vitamín A 370.1 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava nádivky :

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kousky, podusíme na ni cibuli a žampióny.

  • 3

    Umeleme telecí maso, játra a podušené žampióny. Do směsi přidáme žloutky rozmíchané ve smetaně, osolíme, okořeníme. Rovněž přidáme uzený jazyk nakrájený na kostičky a lanýže. Směs řádně rozmícháme.

  • 4

    Na zádech rozstřihneme kuře a opatrně nožem oddělujeme maso od kosti. Zároveň vyjmeme vcelku vnitřnosti. Plát masa získaný vykostěním kuřete naplníme nádivkou, sbalíme do tvaru válce a sešijeme po celé délce. Válec následně do plátěného ubrousku, převážeme motouzem a konce pevně zavážeme.

  • 5

    Galantinu vložíme do vývaru z kostí a při teplotě 75° udržujeme zhruba 2 hodiny. Uvařenou galantinu necháme ve vývaru vychladnout do druhého dne.

  • 6

    Druhý den galantinu vybalíme.

  • 7

    Galantinu podáváme studenou a na stejné plátky nakrájenou.

Komentáře k receptu