Dušené kuře s jablky a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Kuře
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Anglická slanina
  • 100 g Cibulka jarní
  • 200 g Hrášek
  • 50 g Locika salátová
  • 5 g Jíška instantní
  • 200 g Jablka
  • 240 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1251 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 1236 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 312.9 mg
  • Draslík 1081.1 mg
  • Vláknina 11584.5 mg
  • Vitamín A 11584.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme a rozdělíme na čtyři díly. Každý díl ochutíme solí, pepřem a pomažeme rozpuštěným máslem.

  • 2

    Do hrnce dáme 2 lžíce másla, přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme chvíli dusit. Přidáme porce kuřete a ještě 2 minuty podusíme. Nyní přidáme posekanou jarní cibulku, oloupaná a pokrájená jablka zbavená jádřinců, čerstvý hrášek a nakrájenou lociku. Zalijeme osolenou vodou a dusíme doměkka 40 minut. Nakonec zahustíme troškou jíšky a podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu