Kuřecí maso na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 400 g Rýže dušená
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Bujón slepičí
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 200 ml Bešamel
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 15550 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 135.1 mg
  • Draslík 886.4 mg
  • Vláknina 2611.5 mg
  • Vitamín A 2611.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostičky, bešamel naředíme smetanou a vmícháme do něj vrchovatou lžičku kari koření.

  • 2

    Maso vložíme do hrnce, přidáme lžíci másla, přilijeme bujón a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme. Hrnec přiklopíme a dusíme 20 minut.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme lžičku kari koření, necháme v másle rozpustit, přidáme dušenou rýži a dobře promícháme. Stáhneme z ohně.

  • 4

    Na talíře upravíme porce masa, přidáme ochucenou rýži a přelijeme horkou smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu