Lehká rajčatová polévka s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Kopr čerstvý
  • 250 g Losos - filety
  • 200 g Brambory
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1846 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 1035 mg
  • Vláknina 11772.5 mg
  • Vitamín A 11772.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci zahřejeme olej a zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na malé kostičky nakrájené oloupané brambory a 1-2 minuty je osmahneme. Přidáme nakrájená rajčata a zeleninový vývar, přikryté necháme zhruba 10-15 minut vařit, dokud se brambory neuvaří.

  • 2

    Nakrájíme lososa na menší kousky a přidáme po změknutí brambor do polévky, vše necháme ještě vařit. Polévku ochutíme solí, pepřem, tymiánem, koprem a octem balsamico a ihned podáváme.

Komentáře k receptu