Ledová bomba s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1050 g Hroznové víno
  • 500 g Cukr krupice
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 175 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 172 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 503.9 mg
  • Vláknina 4725 mg
  • Vitamín A 4725 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme sirup. V kastrolu smícháme cukr s 500ml vody a za stálého míchání pomalu zahříváme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Jakmile směs začne vařit, odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Bílé víno vypeckujeme a vymačkáme. Šťávu zcedíme přes síto, přilijeme do sirupu a vlijeme do zmrzlinového strojku. Po 1 hodině přidáme modré hroznové víno a strojek necháme pracovat ještě 1 hodinu. Poté vyklopíme na vychlazený talíř, ozdobíme modrými hrozny a šlehačkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu