Krevetová polévka s bramborami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 123 g
- Sodík 2232 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 144.3 mg
- Draslík 1641 mg
- Vláknina 19607.5 mg
- Vitamín A 19607.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 88.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oškrábané brambory nakrájíme na malé kousky, bílou a kousek zelené části pórků nakrájíme na kolečka, mrkev nahrubo nastrouháme. Vše vložíme do vývaru a uvaříme, poté rozmixujeme. Přidáme smetanu a máslo a rozmícháme. Polévka má mít smetanovou konzistenci. Chceme-li získat polévku hustší, rozmixujeme v ní ještě 1-2 vařené brambory. Máme-li polévku řidší, přidáme ještě trochu vývaru. 
- 
                                2Na tuku dokřupava osmahneme malé kostičky slaniny a necháme je okapat na papírové utěrce. 
- 
                                3Polévku osolíme, přidáme slaninu a krevety a promícháme a několik minut povaříme. 
- 
                                4Rozdělíme do talířů a ozdobíme nasekanou petrželí, případně kouskem pórku. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        