Krevetová polévka s vepřovým masem na sladkokyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Kapusta hlávková
  • 230 g Rajčata
  • 350 g Vepřové maso libové
  • 230 g Krevety tygří - loupané
  • 115 g Fazolové lusky zelené
  • 280 g Brambory sladké (Batáty)
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Karambola
  • 2 ks Limetka
  • 1 ks Guave
  • 6.25 šálek Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Datlová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 849 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1412 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 646.4 mg
  • Vláknina 10859.5 mg
  • Vitamín A 10859.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75 mg
  • Vitamín E 29.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2215.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z krevet odstraníme vnitřnosti a odložíme si je stranou. Ze dvou limetek vymačkáme šťávu a v hrnci smícháme s datlovou šťávou. Přidáme maso nakrájené na kostičky, oloupané a napůl rozkrojené guave bez semínek a nakrájené mango. Zalijeme vývarem, vmícháme rybí nebo sójovu omáčku, přivedeme k varu a cca 30 min. povaříme.

  • 2

    Mezitím oloupeme a nakrájíme na kostičky sladké brambory, rajčátka rozčtvrtíme, fazolové lusky přepůlíme, karambolu nakrájíme na silnější plátky a kapustu nakrouháme. Ovoce a zeleninu přidáme do hrnce společně s krevetami a ještě 10-15 min. povaříme. Polévku ochutíme solí a pepřem, rozdělíme do misek a podáváme dozdobenou dílky limety.

Komentáře k receptu