Rejnok s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Hořčice
  • 300 g Čočka jedlá
  • 50 g Slanina vepřová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 kg Rejnok křídlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 821 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 171 mg
  • Draslík 818.4 mg
  • Vláknina 47814 mg
  • Vitamín A 47814 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 240 °C. Čočku s pokrájenou slaninou, cibulí, bobkovým listem, solí a pepřem uvaříme doměkka. Krátce před dovařením přidáme k čočce smetanu. Naporcovaného rejnoka potřeme z obou stran hořčicí a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Na každou porci dáme slabý plátek másla a 20 minut zapečeme. Čočku a ryby rozdělíme na talíře a posypeme sekanou petrželkou.

  • 2

    Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu