Matjesy s ředkvičkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Hořčice
  • 600 g Matjesy - filet
  • 150 g Cibulka jarní
  • 30 g Petržel - nať
  • 400 g Jogurt bílý
  • 10 g Cukr krupice
  • 200 g Okurka salátová
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Ředkvička
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 13 mg
  • Draslík 531.7 mg
  • Vláknina 5467.5 mg
  • Vitamín A 5467.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jogurt ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou, špetkou cukru a hořčicí, přidáme na jemno nasekanou petřžel, poté smícháme s jarními cibulkami nakrájenými na kolečka a s ředkvičkami nakrájenými na tenké hranolky. Okurku oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenká kolečka a obložíme jimi jednotlivé talíře. Do středu talířů položíme matjesové filety, ozdobíme je ředkvičkovou omáčkou, posypeme drobně nasekanou petrželí.

Komentáře k receptu