Mořská štika s ananasem na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Kari koření
  • 500 g Ananas
  • 600 g Mořská štika - filety
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř bílý
  • 80 g Cibule
  • 400 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno bílé
  • 40 ml Olej olivový
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 5 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 98.5 mg
  • Draslík 760 mg
  • Vláknina 4052.5 mg
  • Vitamín A 4052.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 102.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné ananasy nakrájíme na malé kostičky. Rybí maso nakrájíme na proužky a vložíme do marinády z citrónové šťávy, kari, soli a pepře. Necháme asi hodinu odležet, opečeme za občasného zamíchání na olivovém oleji, po 3 minutách vyjmeme a necháme v teple. V téže pánvi krátce opečeme nadrobno nasekanou cibuli a tenké proužky chilli papriček, přidáme ananas, podlijeme bílým vínem a krátce provaříme. Zalijeme smetanou, dochutíme a rozdělíme na talíře. Nahoru navrstvíme rybí proužky, posypeme koriandrem a podáváme.

Komentáře k receptu