Česnekové brambory s tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 40 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 533.2 mg
  • Vláknina 9977.5 mg
  • Vitamín A 9977.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu přivedeme k varu. Vložíme na 10 minut brambory a vaříme. Brambory scedíme, necháme okapat a zchladnout.

  • 2

    Brambory přendáme na prkénko a nakrájíme na klínky. Neloupeme.

  • 3

    Rozehřejeme olej a máslo, přidáme česnek a zahříváme. Jakmile začne česnek hnědnout, odstraníme z ohně. Vmícháme bylinky, osolíme a opepříme. Směsí potřeme klínky brambor.

  • 4

    15 minut opékáme na grilu doměkka. Během pečení potíráme vyhotovenou směsí.

  • 5

    Horké podáváme.

Komentáře k receptu