Bramborové špízy se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Anglická slanina
  • 1000 g Brambory rané
  • 500 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 722 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 48.5 mg
  • Draslík 350.6 mg
  • Vláknina 11344.2 mg
  • Vitamín A 11344.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory dobře omyjeme a neoloupané nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. Rozložíme je, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky a posypeme mletou paprikou. Oloupanou cibuli rozebereme po vrstvách a mírně posypeme kmínem. Vše střídavě napichujeme na jehly, začneme a končíme vždy bramborami. Špízy potřeme rozpuštěným máslem, zabalíme do alobalu a položíme na rošt v silně vyhřáté troubě. Pečeme asi 15 minut.

Komentáře k receptu