Terina s koroptvím a zaječím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 215 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 400 g Králičí maso
  • 150 g Vepřový bok
  • 125 g Slanina vepřová
  • 600 g Zaječí maso
  • 40 g Mandle
  • 125 g Šunka dušená
  • 40 g Pistácie
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Koroptev
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Česnek
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1569 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 1331 mg
  • Bílkoviny 166 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 399 mg
  • Draslík 1544.7 mg
  • Vláknina 9670 mg
  • Vitamín A 9670 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.7 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté vepřové, zaječí a králičí maso, kromě dvou plátků zaječího masa dáme ho do mísy.

  • 2

    Očištěnou a vykuchanou koroptev stáhneme z kůže, vykostíme, maso pokrájíme nadrobno a přidáme k ostatnímu masu. Přidáme hovězí morek, slaninu a šunku pokrájenou na kostičky, pokrájený česnek, sůl, pepř, omytou drobně pokrájenou petrželovou nať, vajíčka a směs dobře promícháme. Nakonec přidáme pistácie, oloupané posekané mandle a znovu vše propracujeme.

  • 3

    Formu na terinu vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby minimálně 5 cm. Pak formu naplníme jednou polovinou paštiky, poklademe na ni plátky zaječího masa, švestky, navrstvíme zbývající paštiku a povrch zakryjeme přečnívající slaninou tak, že je přehneme dovnitř a vrch zakryjeme zbývajícími plátky slaniny.

  • 4

    Formu zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou, dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme přibližně 3 hodiny.

  • 5

    Upečenou paštiku necháme vychladit. Dáme ji přes noc do chladničky, druhý den ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s plátky pomeranče.

Komentáře k receptu