Špagety s plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Olihně
  • 200 g Špagety, Makarony
  • 10 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1264 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 239 mg
  • Draslík 1081.9 mg
  • Vláknina 4165 mg
  • Vitamín A 4165 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle i krevety kuchyňsky připravíme, olihně nakrájíme na tenké kroužky. Ve velkém hrnci zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a přidáme mušle. Přikryté dusíme asi 5-8 minut, hrncem občas potřeseme, aby se mušle otevřely. Špagety uvaříme „al dente" podle návodu. Mezitím zahřejeme ve velké pánvi zbývající olej, osmahneme na něm nadrobno nasekaný česnek, přidáme plody moře a na mírném ohni necháme 4-5 minut opékat. Omáčku zakapeme citrónovou šťávou a posypeme petrželí. Špagety scedíme a přidáme do pánve k plodům moře. Dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu