Špagety s plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2000 g Mušle slávky
  • 800 g Humr
  • 60 g Šalotka
  • 150 g Rajčata
  • 250 g Špagety
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 980 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 2142 mg
  • Bílkoviny 105 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 330 mg
  • Draslík 2295.9 mg
  • Vláknina 1032 mg
  • Vitamín A 1032 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.4 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Škeble dobře omyjeme, necháme chvíli osmahnout na rozpálené pánvi dokud se neotevřou.

  • 2

    Maso vyjmeme, osolíme, opepříme a necháme stranou.

  • 3

    Humry uvaříme ve vroucí osolené vodě.

  • 4

    Pokrájený česnek a šalotku osmahneme na rozpáleném oleji.

  • 5

    Přidáme pokrájená rajčata, osolíme a opepříme.

  • 6

    Dusíme do změknutí.

  • 7

    Špagety uvaříme dle návodu výrobce.

  • 8

    Dušená rajčata zamícháme společně s masem ze škeblí a humrů do špaget.

  • 9

    Osolíme a opepříme dle chuti a ihned podáváme.

Komentáře k receptu