Zapékané těstoviny s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 200 g Treska aljašská
  • 150 g Karotka
  • 200 g Těstoviny mušle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Salát ledový
  • 3 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej chilli
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1060 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1072 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 60.5 mg
  • Draslík 4199.8 mg
  • Vláknina 32580.8 mg
  • Vitamín A 32580.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 255.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme 1.5 litru vody s lžičkou soli, lžičkou oleje. Když přijde k varu, vsypeme do vody těstoviny - velké mušle a vaříme je podle návodu "na skus" (přibližně 7-10 minut). Potom je zcedíme, v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

  • 2

    Filet z tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme na hranolky. Očištěnou šalotku drobně pokrájíme. Sušená rajčata nakrájíme na nudličky. V rendlíku přivedeme k varu 4 dl vody, ve které 1 minutu povaříme mražený hrášek s karotkou. Zeleninu scedíme a necháme okapat.

  • 3

    V pánvi rozpálíme chilli olej s máslem, šalotku krátce dorůžova orestujeme, vyjmeme a odložíme do misky. Na zbylý omastek dáme tresku, sušená rajčata, tresku pokapeme sójovou omáčkou, ochutíme solí, pepřem a restujeme 1-2 minuty. Tresku vyjmeme a dáme k šalotce. Přidáme hrášek s mrkví a směs zlehka promícháme. Mušle položíme do zapékací mísy vytřené olivovým olejem. Malou lžičkou do každé mušle dáme připravenou náplň, mušle pokryjeme na plátky pokrájeným sýrem (Hermelín s pepřem) a dáme je do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 10-15 minut, dokud se sýr neroztopí.

  • 4

    Mezitím omyjeme hlávkový salát, z listů setřepeme vodu (případně je osušíme) a salát položíme ozdobně na talíře. Upečené mušle rozdělíme, poklademe je na listy salátu a hned servírujeme.

Komentáře k receptu