Losos vařený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Losos obecný
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Víno bílé
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 1393.5 mg
  • Vláknina 31703.2 mg
  • Vitamín A 31703.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji, přidáme plátky mrkve, kolečka cibule, bobkový list, kopr, citron a pepř. Vše uvedeme do varu.

  • 2

    Plátky lososa vložíme do vody a na mírném ohni je necháme táhnout asi 20 minut.

  • 3

    Lososa vyjmeme a okapané plátky rozložíme na horkou mísu. Potom rybu obložíme plátky citronu, posypeme koprem a polijeme rozpuštěným máslem.

  • 4

    Vařeného lososa podáváme s holandskou omáčkou, majonézou a s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu