Losos vařený s penne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Těstoviny penne
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Řeřicha
  • 5 g Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Citrony
  • 1 špetka Kopr čerstvý
  • 1 špetka Estragon
  • 4 plátek Losos - filety
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1.75 dl Víno bílé
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 927 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 36.5 mg
  • Draslík 216.6 mg
  • Vláknina 14545.8 mg
  • Vitamín A 14545.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké teflonové pánve dáme plátky lososa. Přidáme máslo (3 lžíce), špetku mořské soli, víno, kuličky pepře, estragon, citron a kopr. Pánev zakryjeme pokličkou a podusíme 10 minut na mírném ohni.

  • 2

    Opatrně vyndáme rybí plátky, necháme je okapat a tekutinu uschováme. Odstraníme a vyhodíme kůži a páteř. Maso dáme na talíř, přikryjeme a udržujeme teplé.

  • 3

    Přivedeme k varu hrnec osolené vody. Dáme do něj penne a lžíci oleje a 10 minut vaříme. Poté je scedíme, zastříkneme zbývajícím olejem, přemístíme na ohřátou mísu a na ně dáme porce lososa a udržujeme teplé.

  • 4

    Rozpustíme v pánvi máslo, přisypeme mouku a smažíme 2 minuty, vmícháme mléko a 7 lžic tekutiny, v níž se vařily plátky lososa. Přidáme citronovou kůru a šťávu a povaříme 10 minut. Do omáčky přidáme řeřichu, promícháme, osolíme a opepříme.

  • 5

    Omáčkou přelijeme rybí plátky a těstoviny a ihned podáváme.

Komentáře k receptu