Makarony s gorgonzolovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 150 g Šunka parmská
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 903 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 62.5 mg
  • Draslík 232.2 mg
  • Vláknina 6523.8 mg
  • Vitamín A 6523.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony uvaříme podle návodu na obalu.

  • 2

    Z gorgonzoly odkrojíme kůrku,sýr nakrájíme na kostičky a v širokém hrnci při nízké teplotě necháme pozvolna rozpustit.Přimícháme smetanu,osolíme,opepříme,osladíme a za stálého míchání necháme 3-5 minut povařit (dokud směs nezhoustne).

  • 3

    V takto připravené sýrové omáčce ohřejeme plátky šunky (parmská) překrojené napůl.

  • 4

    Makarony s gorgonzolovou omáčkou na talíři ozdobíme najemno nasekanou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu