Makarony se zeleným chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Chřest zelený
  • 120 g Makarony milánské
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2.5 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1094 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 254.6 mg
  • Vláknina 9306.8 mg
  • Vitamín A 9306.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Poté je propláchneme a necháme okapat.

  • 2

    V dalším hrnci přivedeme k varu vodu, ponoříme do ní chřest a na kolečka nakrájenou cuketu a povaříme 5 minut.

  • 3

    Ve velké salátové míse smícháme těstoviny, vařenou zeleninu, najemno nasekanou pažitku a majoránku a vše opatrně promícháme.

  • 4

    V menší misce smícháme citronovou kůru a šťávu, olej, cukr, sůl a pepř. Takto připravenou zálivkou přelijeme těstovinovou směs a vše důkladně promícháme.

  • 5

    Na talíře rozdělíme listy ledového salátu a na ně rozložíme těstovinový salát. Vše posypeme nasekanými piniovými oříšky.

Komentáře k receptu