Omáčka sardelová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Tuk
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.0625 l Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 2118 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 62.1 mg
  • Draslík 841.8 mg
  • Vláknina 2865 mg
  • Vitamín A 2865 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku.

  • 2

    Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekané sardele a petrželovou nať, zalijeme vývarem a necháme dobře povařit.

  • 3

    Nakonec do omáčky přilijeme kyselou smetanu a šťávu z citronu.

Komentáře k receptu