Sardelová omáčka k zeleninovým tyčinkám

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Celer řapíkatý
  • 200 g Fenykl sladký - hlíza
  • 200 g Cuketa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Kapary
  • 150 g Mrkev kořen
  • 100 g Sardelová pasta
  • 30 g Česnek
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 856.5 mg
  • Vláknina 12315 mg
  • Vitamín A 12315 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer omyjeme, mrkev oloupeme, papriku rozpůlíme a odstraníme semeníky. Fenykl rozpůlíme a vykrojíme košťál. Celer, mrkev, papriku, fenykl a cukety nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm, zabalíme do vlhké utěrky a odložíme do chladu.

  • 2

    Jemně nasekáme sardelky, česnek a kapary. Rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje a česnek na něm osmažíme do sklovita. Přidáme sardelky a za stálého míchání podusíme 2 minuty. Před podáváním vmícháme zbývající olivový olej, kapary a máslo, necháme krátce povařit. Hustou bílou omáčku zjemníme nasekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí a podáváme k zelenině.

Komentáře k receptu