Pečené brambory se šalotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 60 g Šalotka
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 514 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 1175.1 mg
  • Vláknina 13892.5 mg
  • Vitamín A 13892.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce doměkka, ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na silnější plátky a vložíme do předehřáté zapékací mísy. Dáme do trouby vyhřáté na 100 °C. V pánvi zpěníme máslo, dozlatova na něm osmahneme nadrobno nasekanou šalotku, pánev odstavíme stranou a vmícháme petržel, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Teplou směsí přelijeme brambory a zapečeme asi 10 minut v troubě předehřáté ma 200 °C.

Komentáře k receptu