Rajčata zapečená s tvrdým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Cukr krupice
  • 8 ks Rajčata
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 685 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 43.2 mg
  • Draslík 399.9 mg
  • Vláknina 4237.5 mg
  • Vitamín A 4237.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 338 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na plátky a vložíme do zapékacího sáčku. V mléce rozmícháme sůl, pepř, cukr a rajčata v sáčku zalijeme. Posypeme strouhaným parmezánem a zalijeme rozpuštěným máslem. Pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě, dokud sýr není opečený.

Komentáře k receptu