Kuře grilované s marinádou a černým pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 1000 g Kuře
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 4 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 799.8 mg
  • Vláknina 1176.5 mg
  • Vitamín A 1176.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Připravíme gril, do břicha kuřete vložíme tymián, oloupané šalotky a petržel, sepneme párátkem.

  • 3

    V misce připravíme marinádu: smícháme olej, papriku, rajčatový protlak a tymián. Rozdělíme marinádu na poloviny, jednou polovinou marinády potřeme kuře a necháme 30 minut odpočinout.

  • 4

    Poté kuře navlékneme na grilovací jehlu a vložíme na gril. Grilujeme 60 minut, přitom neustále otáčíme a potíráme druhou polovinou marinády. Deset minut před koncem grilování kuře ještě potřeme černým pivem. Dopečeme do křupava a servírujeme.

Komentáře k receptu