Polévka z vepřové sleziny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Vepřová slezina
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Celer bulvový
  • 30 g Petržel kořen
  • 10 g Jíška instantní
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1052 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 199.5 mg
  • Draslík 487.1 mg
  • Vláknina 1523.5 mg
  • Vitamín A 1523.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slezinu omyjeme a nožem pokrájíme najemno nebo naškrábeme.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme slezinu a lehce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.

  • 3

    Celer a petržel nakrájíme na menší kostičky a vsypeme do polévky. Ochutíme pepřem, solí a vaříme 15 minut. Polévku zahustíme jíškou, přidáme prolisovaný česnek a povaříme ještě 5 minut.

Komentáře k receptu