Těstoviny v rajčatové omáčce s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 450 g Těstoviny Spaghettini
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 20 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 755 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1351 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 40.8 mg
  • Draslík 489.5 mg
  • Vláknina 11632.8 mg
  • Vitamín A 11632.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém rendlíku na oleji restujeme cibuli. Po 5 minutách přidáme pokrájená rajčata a česnek nakrájený na čtvrtky. Směs na mírném plameni vaříme zhruba 1/2 hodiny. Směs je hotová, až se olej oddělí od masy. Směs ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    V mezičase v osolené vodě uvaříme špagety na skus, scedíme a vsypeme do mísy. Na těstoviny vlijeme omáčku, vsypeme posekanou bazalku a dobře promícháme. Na ozdobu poklademe těstoviny hoblinkami parmezánu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu