Těstoviny v rajčatové omáčce s ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 800 g Rajčata
  • 20 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Cukr moučkový
  • 300 g Rukola
  • 50 g Sýr Gruyére
  • 400 g Těstoviny Pappardelle
  • 40 g Ricotta
  • 2500 ml Voda pitná
  • 30 ml Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 2043 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 31.8 mg
  • Draslík 833.9 mg
  • Vláknina 14672.5 mg
  • Vitamín A 14672.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.

  • 2

    Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme nahrubo, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, necháme osmahnout dorůžova, přidáme rajčata a podusíme asi 10 minut. Ochutíme solí, pepřem, cukrem, zakápneme balsamicem, vmícháme posekanou rukolu. Na talíře rozdělíme papardelle, přelijeme je omáčkou, posypeme strouhaným gruyérem a rozdrobenou ricottou.

Komentáře k receptu