Telecí hrudí plněné žampionovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Anglická slanina
  • 350 g Maso mleté - mix
  • 100 ml Vývar z hovězích kostí
  • 150 ml Víno bílé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Telecí hruď
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 464 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 42.9 mg
  • Draslík 415 mg
  • Vláknina 2026.3 mg
  • Vitamín A 2026.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí hrudí omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř vetřeme sůl a pepř. Namočíme housku na 10 minut. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme máslo a cibuli, česnek, slaninu a žampiony podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku. Přidáme mleté maso. Směsí naplníme kapsu v telecím hrudí a zašijeme kuchyňskou nití.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. V pekáči rozpálíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Zalijeme masovým vývarem, dáme péct do trouby na 105 minut. Potom maso vyjmeme z pekáče. Vypečenou šťávu smícháme s bílým vínem a zjemníme smetanou.

Komentáře k receptu