Telecí hrudí glazované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Telecí hruď
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Telecí kosti
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 177.5 mg
  • Draslík 715 mg
  • Vláknina 1000 mg
  • Vitamín A 1000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hrudí vykostíme a odstraníme chrupavky. Maso osolíme a zvolna pečeme na podkladu z nasekaných kostí a kořenové zeleniny. Přilijeme malé množství vody.

  • 2

    Když maso obrátíme, často je poléváme vzniklou šťávou - glazujeme.

  • 3

    Z kostí připravíme šťávu, kterou na talíři nalijeme kolem plátků masa.

  • 4

    Podáváme s petrželkovými bramborami nebo brokolicí s máslem.

Komentáře k receptu