Telecí hrudí plněné po pražsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 1500 g Telecí hruď
  • 30 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1323 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 203.1 mg
  • Draslík 470.7 mg
  • Vláknina 744 mg
  • Vitamín A 744 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí hrudí opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Středem hrudí prořízneme kapsu, naplníme ji náplní a uzavřeme jehlami nebo provázkem.

  • 2

    Přesekané žeberní kosti vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky másla, mírně podlijeme vodou a na kosti položíme osolené, naplněné maso. Pečeme doměkka. Během pečení hrudí obracíme, přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.

  • 3

    Měkké hrudí vyjmeme, šťávu přisolíme, procedíme a ještě krátce povaříme.

  • 4

    Příprava náplně: Šunku nakrájenou na kostičky podusíme na 1/3 dávky másla, přidáme hrášek, rozmíchaná vejce, osolíme a za stálého míchání necháme zhoustnout. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu